Vastaan siis tällä blogilla Adeinan heittämään kuukauden liikunta haasteeseen. Tarkoituksenani on jatkaa blogin pitämistä ja liikunnan lisäämistä kuukauden jälkeenikin, mutta 1 kk on hyvä alku. Suuret kiitokset siis Adeinalle hyvästä ideasta, tsempataan toisiamme!

Mitkä sitten nyt ovat tavoitteeni??? Koirien kanssa tulee käytyä automaattisesti kolme kertaa päivässä lenkillä. Aamulenkki on yleensä puolen tunnin laahustuslenkki. Päivällä käydään 1- 1,5 tunnin lenkki, riippuen ilmasta ja illalla tehdään taas puolen tunnin lenkki. Pitkiin aikoihin en ole liikkunut kunnonkohotus tai kalorin kulutus mielessä, mutta tiedän miltä tuntuu, kun liikkumaan on pakko päästä. Tavoitteenani on pidentää ja tehostaa lenkkejä sekä saada liikunnan ilo takaisin. Viikkosuunnitelmaan merkatut kävelyt ovat niitä lenkkejä, joihin panostan tosissaan. Muut lenkit ovat "tavis" lenkkejä. Toinen tavoitteeni on saada notkeutta kangistuneisiin koipiini. Jep, minä toistaiseksi vielä alle 30 vuotias olen kankea, kuin vanha mummo. Siksipä viikko-ohjelmaani on sisällytetty venyttelyä joka päivä. En liiemmälti nauti venyttelystä, mutta jos onnistun viettämään lattialla aikaa 20 min jokapäivä, niin nostan itselleni hattua. Adeinalta sain hyvät ohjeet kevyeen nopeus & loikkaharjoitteluun, josta on varmasti apua liikkuvuuteen ja koordinaatioon (mitä tarvitaan agilityssa). Tässäpä harjoituksen kulku:
Kiihdytysjuoksu (4-6 x 20 m rennon tehokkaasti / 2 min palautus)
Sivulaukka (2 x 12 m puoli rennon tehokkaasti / 2 min palautus)
Viivajuoksu (3 x 10 m + 10 m takaisin / 2 min palautus)
Pohjehyppy (2 x 15 m rennon tehokkaasti / 2 min palautus)
Rappujuoksu / ylämäkijuoksu (3 x 12 rappusta / askelta reippaasti / 2 min
palautus)

Olen ottanut myös viikko-ohjelmaani mukaan olohuoneen nurkassa kököttävän crosserini. Se on seisonut nurkassa käyttämättömänä ainakin vuoden, joten jos en nyt polkaise sitä käyntiin, niin se varmaan ruostuu paikalleen. Eiköhän tässä ole jo riittämiin yhdelle kuukaudelle!!! Jos Crosserin nitkuttaminen alkaa kyllästyttämään, niin vaihdan sen sitten juoksuun. Ai niin, vielä yks juttu: aion vastata haasteeseen tosissaan mutta rennosti :).

Liikunnan iloa!